Estetski ispuni

Estetski ispuni

U našoj klinici koristimo samo kompozitne ispune renomiranih proizvođača. Među općom populacijom oni se često nazivaju ˝bijelim plombama˝. U potpunosti smo izbacili upotrebu amalgama (tzv. ˝crnih plombi˝) jer se vodimo principima bio dentalne medicine koja zahtjeva upotrebu biokompatibilnih materijala bez štetnog utjecaja na organizam. Zbog toga i prilikom zamjene amalgamskog ispuna postavljamo koferdam (zaštitnu gumu) te koristimo jaku aspiraciju kako ostatci žive, koji se otpuštaju tijekom uklanjanja amalgama, ne bi dospjeli u organizam.

Kompozitni ispuni svojim bojama i svojstvima oponašaju prirodni izgled zuba. Njihova primarna namjena je nadoknada tvrdih zubnih tkiva izgubljenih karijesom ili frakturama, ali se mogu koristiti i u estetske svrhe za promjenu veličine, boje i oblika zubi.

Na današnjem tržištu postoje razne vrste kompozitnih ispuna, a odabir ovisi količini tkiva koje je potrebno nadomjestiti te poziciji zuba unutar zubnog luka. Posavjetujte se sa doktorom dentalne medicine o izboru najboljeg materijala za Vas.