Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi

Bijeli i blistavi zubi podižu naše samopouzdanje jer je osmijeh ono što odmah primijetimo pri prvom susretu.

Uzrok promjene boje zubi možemo naći u vanjskim ili unutarnjim čimbenicima. Konzumacija čaja, kave, crnog vina te pušenje smatraju se vanjskim čimbenicima bojanja zubi, dok se antibiotici, genetske i degenerativne promjene smatraju unutarnjim čimbenicima.

Bjelinu i sjaj zubima daje zubna caklina koja je najtvrđi materijal u tijelu čovjeka, ali nije neuništiva. S vremenom se ona troši i postaje tanja, a time dolazi do prodiranja prirodne boje dentina prema van. Na taj način zubi postaju tamniji.

U današnjem modernom svijetu postoje mnogi proizvodi za kućno izbjeljivanje zubi, međutim njihovo je djelovanje često neučinkovito i štetno. Zbog toga Vam savjetujemo profesionalno izbjeljivanje zubi pod nadzorom stručnjaka.

U našoj klinici koristimo Zoom sustav izbjeljivanja koji koristi najmoderniju tehnologiju LED svjetla, te je najzastupljeniji sustav za izbjeljivanje u SAD-u.

Zoom je siguran, inovativan, brz i učinkovit sustav za profesionalno izbjeljivanje zubi te je savršen za vraćanje prirodne bjeline zubima.

Što treba znati nakon zahvata?

Kod nekih osoba zubi mogu postati privremeno osjetljivi na hladnoću. Savjetujemo Vam korištenje zubne paste za osjetljive zube 2 tjedna nakon izbjeljivanja.

Može se pojaviti i nelagoda u desnima te bijele lezije, što također nestaje nakon nekoliko dana.

Preporučamo izbjegavati pušenje, obojenu hranu i pića 3 dana nakon izbjeljivanja.